Lekka chrupiąca pizza z wątróbką

13 kwietnia 2012, dodał: trycja13
Artykuł zewnętrzny

pizza jest bardzo dietetyczna, zdrowa a zarazem bardzo smaczna. Bardzo kontrowersyjny pomysł bo kto by pomyślał pizza na otrębach a do tego z wątróbką ale spróbujcie!  UWAGA! Znika w mig!

Składniki:

ciasto:

1 łyżka skrobi kukurydzianej

2 łyżki otrebów owianych

1 łyżka otrębów pszennych

4 łyzki twarogu chudego

50-70ml jogurtu naturalnego

2 jajka

sól gruboziarnista, pieprz, majeranek, czosnek, pietruszka

składniki na dodatki:

pomidory z puszki

wątróbka gotowana lub duszona w bulionie

serek wiejski lekki

cebula

wykonanie.

Białka ubijamy, resztę składników mieszamy w miseczce i delikatnie dodajemy ubite białka. Mieszamy.

Pieczemy na papierze do pieczenia do lekkiego zarumienia.

Gdy ciasto już się zarumieni wykładamy na nie pocięte odsączone pomidory z puszki,posypujemy ziołami (najlepiej majerankiem bądź oregano), posypujemy pociętą w talarki cebulę,  pociętą na kosteczke bądź plasterki wątróbkę i posypujemy serkiem wiejskim lekkim (odsączonym ze śmietanki).

pieczemy aż ser się rozpuści :)

smacznego!

file1334328195



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz