Pieczywo Granex – opinia testerki

23 marca 2012, dodał: GastroMonia
Artykuł zewnętrzny

 

Nie ukrywam, że chrupkie pieczywo zawsze było mi bliskie. A wiecie dlaczego? Bo lubię czuć się lekko i mieć świadomość, że to co jem jest zdrowe. Firma Granex w swojej kolekcji produktów, posiada również chrupkie pieczywo z 7 zbóż. Skład to: krajanka żytnia (40,1 %), pszenica (26,7%), ryż (13,4 %), kasza jęczmienna (8,9%), płatki owsiane (4,5%), grys kukurydziany (4,5 %), mąka z amarantusa ( 0,9%), glukoza, sól. Istotnym faktem jest również, że produkt zawiera błonnik w 100g znajduje się 7,0 g błonnika.

Czy wiecie jakie są właściwości błonnika?

  1. pomaga w walce z otyłością
  2. oczyszcza organizm z toksyn i metali ciężkich
  3. pomaga w zaparcia, biegunce i bólach towarzyszących hemoroidom
  4. obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów
  5. stabilizuje stężenie glukozy we krwi

Jak widać same plusy:)

Opakowanie pieczywa to 140 g. Otwiera się je w bardo prosty sposób, pociągając za papierowy pasek. Musze przyznać, że bardzo miłym zaskoczeniem dla mnie był fakt, że podczas smarowania pieczywa masłem, nie łamało się. Co zdarzało mi się niejednokrotnie z pieczywem innych firm. Firma Granex tak dobrała składniki pieczywa, że smakuje ono wybornie zarówno z dodatkami, jak i same. Dla mojego synka jest to smaczna przekąska, traktowana na równi z chrupkami. Jestem bardzo zadowolona z konsumpcji tego produktu. Tym bardziej, że jedna porcja to tylko 20 kcal:)

Testowała:

GastroMonia – od ponad 4 lat prowadzę bloga kulinarnego, gdzie nie tylko można znaleźć różne przepisy ale również dekoracje potraw, stołu czy prezentów. Szukasz pomysłu na zorganizowanie imprezy zapraszam na Poszukuje również ciekawy miejsc gdzie można tanio i smacznie zjeść.. Uwielbiam kulinarne nowinki. (nick: GastroMonia)
Prowadzi bloga: www.gastromonia.blox.pl