Zupa krem z czerwonej soczewicy

8 lutego 2012, dodał: doowa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g soczewicy czerwonej
  • nieduży por
  • 3 marchewki
  • kostka schabowa
  • pietruszka (korzeń)
  • 1/2 selera
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 litra wody
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka imbiru
  • Warzywa obrać i rozdrobnić,umieścić w szybkowarze, dodać kostkę schabową,sól,wodę.
    Dodać soczewicę.
    Zamknąć szybkowar,postawić na ogniu a gdy uzyskamy na szybkowarze max ciśnienie gotować 10 minut.
    Zmniejszyć ciśnienie w szybkowarze, otworzyć i zmiksować na papkę warzywa bez kostki.
    Następnie dodać do zupy przecier pomidorowy, mleko, imbir i zagotować.
    Mięso z kostki obrać i rozdrobnić.
    Dla mięsożerców będzie do dekoracji kremu.

file1328720052