Czekoladowy suflet

22 stycznia 2012, dodał: Grzelczak
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 250 g margaryny
  • 5 jajek
  • 165 g cukru
  • 70 g mąki pszennej

Czekoladę z margaryną rozpuszczamy na parze. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem na białą masę. Dodajemy wystudzoną, ale płynną czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy mąkę i ponownie mieszamy.  Na koniec dodajemy ubitą pianę.

Masę przekładamy do foremek i pieczemy w  piekarniku nagrzanym do 190 C przez ok. 12 min.

Do środka masy można dodać kawałek czekolady mlecznej lub gorzkiej, aby po upieczeniu uzyskać efekt płynnego nadzienia. Na wierzch można też wysypać płatki migdałów.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czapeczka dla dziecka
Czapka z daszkiem to popularne i praktyczne nakrycie głowy na upał. Wybierając takie nakrycie...
Rutyna w związku, co zrobić ?
Rutyna manifestuje się poprzez powtarzalność działań, brak nowości oraz spadek emocjonalnej i fizycznej intymności....
Jaki zegarek kupić
Można przyjąć, że dobry zegarek kosztuje co najmniej kilkaset złotych – jego cena...
Blizny na twarzy krępujące :(
Można bez, problemu wykładzie bliznydzięki różnego rodzaju peelingom i zabiegom przeprowadzanym w gabinetach kosmetycznych,...