Sandwicze z pieczarkami i serem

20 grudnia 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1 gruby plasterek gotowanej  szynki
– 2 duże świeże  pieczarki
– krążek cebuli
– 2 plasterki żółtego sera
– 4 kromki pieczywa tostowego
– 1 – 2  łyżki  masła
–  kilka  kropel soku z cytryny
– 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
– przyprawy: sól, pieprz mielony czarny, pieprz cayenne
– ketchup Pudliszki

Pieczarki pokropić sokiem z cytryny i razem z szynką i cebulą drobno posiekać.
Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać z częścią masła – wtedy posiekane składniki trochę się „skleją” i nie będą się rozsypywać.
Ser żółty pokroić  w paski.
Dwie kromki posmarować masłem, położyć na nich plasterki sera, a na wierzchu rozsmarować  masę szynkowo – pieczarkową.
Pozostałe dwie kromki również posmarować cienko masłem,  położyć paski sera i nakryć nimi  kromki z masą. Zapiekać w nagrzanym  tosterze  3 – 5 minut. Po wyjęciu  przekroić ukośnie na pół.
Smakują  dobrze z ketchupem Pudliszki.

file1324410177