Zupa maślakowa

3 grudnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

1. Zupa maślakowa

Ilość: dla 4-6 osób

Czas przygotowania: 60 minut

500 g mrożonych maślaków

1/4 pęczka włoszczyzny

200 g ziemniaków

1 cebula

50 g masła

100 ml śmietanki 30%

Przyprawy KAMIS:

4 Liście laurowe

3-5 szt. Ziela angielskiego

Pieprz czarny mielony

Sól morska w młynku

Włoszczyznę pokroić w paski, zalać wodą i ugotować wywar. Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie. Cebulkę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, dodać pokrojone w grube paski maślaki. Wszystko smażyć jeszcze przez kilka minut a następnie przełożyć do wywaru. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec wlać śmietanę, doprawić pieprzem i solą.

file1259848307



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...