Kaszka z białą czekoladą

2 listopada 2011,
dodał: kasukamaro
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 litra pelnotłustego mleka
1/2 szklanki kaszy mannej
1 szklanka posiekanej białej czekolady
1 łyżeczka miodu
2 jajka
2 łyżeczki masła

Mleko podgrzać w garnku. Do szklanki z kaszą manną dodać parę łyżek ciepłego mleka, rozmieszać a potem przelać szybko do gotującego się mleka. Zagotować, dokładnie mieszając, by nie było grudek. Zdjąć z ognia i dodać pokruszoną czekoladę, dokładnie mieszając.
Jajka ubić z miękkim masłem i dodać do kaszki. Przełożyć do wysmarowanego masłem średniej wielkości naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać 30-35 minut do uzyskania złocistego koloru. Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....