Polędwica wołowa w cieście
Artykuł zewnętrzny
Składniki
- 1 kg polędwicy wołowej
- 1 opakowanie ciasta francuskiego mrożonego
- olej
- przyprawa do mięs
- 100g szynki
- 150g pieczarek
- natka pietruszki
- cebula
- 1 jajko
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
- pieprz
Ciasto rozmrozić. Polędwicę nasmarować przyprawą do mięs , opiec na oleju z każdej strony – koło 20 minut.
Zrobić farsz: szynkę , pieczarki,natkę, cebulę pokroić, dodać jajko, przyprawy, zioła i odrobinę oleju- 2 łyżki.
Na cieście rozłożyć farsz , położyć polędwicę, szczelnie zwinąć. Ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i wysmarowanej olejem. Piec około 1godziny w temp. 200 stopni.