Domowe hamburgery

28 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50dag.mielonej wołowiny

żółtko

łyżka mieszanych ziół/wg uznania/

posiekana cebula

olej

sól

pieprz

Przygotowanie:

Mięso, żółtko, zioła i cebulę wyrobić na gładką masę, doprawić solą i  pieprzem do smaku. Uformować 4 okrągłe, płaskie hamburgery. Na patelni rozgrzać olej. Szybko zrumienić hamburgery z jednej strony, odwrócić, zrumienić z drugiej, a następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć. Podawać z  surówką  i z ciepłymi bułeczkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Alergik w przedszkolu
Rodzice wiedząc, że ich dziecko jest alergikiem powinni stworzyć wraz z lekarzem specjalistą listę...
On nie odpisuje
Pierwszą podstawową zasadą jest zachowanie spokoju i powstrzymanie się przed nagłymi ruchami. Pamiętaj,...
Kostium na plażę - jedno- czy dwucz…
Do tej pory chodziłam w dwuczęściowym ale w tym roku kupiłam sobie jednoczęściowy...
Pomiar ciśnienia
Ranking 2024 wskazuje, że najdokładniejsze są ciśnieniomierze manualne, czyli używane razem ze stetoskopem.