Ciasto z gruszkami z dżemem

23 września 2011, dodał: anka9290
Artykuł zewnętrzny
  • 750 g gruszek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 4 jajka + jedno żółtko
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • aromat migdałowy
  • dżem.
    • Mąkę zagnieść z 1 jajkiem, żółtkiem, 1 szklanka cukru, masłem cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i solą. Należy schłodzić , rozwałkować a później przełożyć do tortownicy, nakłuć widelcem i piec w temp 200 stopni , 10 min.
    • Gruszki należy obrać, usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w plastry. Upieczone ciasto należy posmarować dżemem, a następnie wyłożyć gruszki. Przykryc ubitą kremówką z 3 jajkami, 1/2 szklanki cukru i aromatu migdałowych. Przysypać płatkami migdałowymi i zapiec ok 20 min w temp. 180 stopni.



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz