Kluski z bakaliami

27 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50 dag makaronu
  • 60 dag bakalii: suszone figi, suszone morele, suszona żurawina, kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa, orzechy, rodzynki, migdały
  • 2 łyżki miodu
  • 35 dag maku
  • 3-4 łyżki masła
  • 4 szkl. mleka

Wykonanie:

Mak opłukać, namoczyć w mleku, zagotować, odcedzić. Bakalie umyć osączyć, pokroić. W garnku rozpuścić masło, dodać bakalie i mak oraz 4 łyżki wody, chwilę podgrzać odstawić.Masę wymieszać z miodem. Makaron ugotowac. Na środku porcji makaronu położyć przygotowane bakalie z makiem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...