Kurki w śmietanie

26 listopada 2009,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kurki
  • cebula
  • pieprz, sól
  • gęsta śmietana
  • koper

Kurki dusimy na patelni pod przykryciem, jak puszczą sok dorzucamy pokrojoną drobno cebulę i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze chwilę po czym zdejmujemy pokrywkę i czekamy aż odparuje woda. Następnie wlewamy gęstą śmietanę, gotujemy jeszcze przez chwilę żeby wszystkie składniki się wymieszały. Na koniec dorzucamy dużą ilość posiekanego kopru i jescze chwilę gotujemy. Takie kurki w śmietanie można jeść na zimno jako sałatkę czy dodatek do mięs. Jak mam dużo kurek to traktuję to danie jako sos do makaranu – rurek. Pyszne danie dla wielbicieli kurek!



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...