Kurki w śmietanie

26 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kurki
  • cebula
  • pieprz, sól
  • gęsta śmietana
  • koper

Kurki dusimy na patelni pod przykryciem, jak puszczą sok dorzucamy pokrojoną drobno cebulę i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze chwilę po czym zdejmujemy pokrywkę i czekamy aż odparuje woda. Następnie wlewamy gęstą śmietanę, gotujemy jeszcze przez chwilę żeby wszystkie składniki się wymieszały. Na koniec dorzucamy dużą ilość posiekanego kopru i jescze chwilę gotujemy. Takie kurki w śmietanie można jeść na zimno jako sałatkę czy dodatek do mięs. Jak mam dużo kurek to traktuję to danie jako sos do makaranu – rurek. Pyszne danie dla wielbicieli kurek!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz