Grilowany szaszłyk z krewetek

29 sierpnia 2011, dodał: Olik89
Artykuł zewnętrzny

Potrzebne składniki:

– 225 g krewetek

– 3 ząbki czosnku

– 1 łyżka koperku

– 1 łyżka szczypiorku

– 1 cytryna

– 100 ml oliwy z oliwek

– sól, pieprz

Czosnek i posiekane drobno zioła należy wymieszać dokładnie z solą, pieprzem i oliwą (zostawić 2 łyżki na później). Krewetki posolić i popieprzyć, dodać oliwy i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Krewetki nabić na patyk od szaszłyków i piec na rozgrzanym grillu 3-4 minuty z każdej strony. Po upieczeniu polać szaszłyki sosem czosnkowo-ziołowym i serwować z grzankami, ćwiartką cytryny i zieloną sałatą.