Jajka faszerowane pastą wieloskładnikową ;)

26 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • Jajka
  • Pieczarki
  • Szynka lub wędzony filet z  piersi kurczaka
  • Szczypiorek
  • Sól, pieprz, majonez

Jajka gotujemy na twardo. W tam samym czasie w osobnym garnku gotujemy pieczarki w mocno osolonej wodzie.  W tzw. międzyczasie kroimy drobniutko szczypior i szynkę (ja wrzucam do blendera żeby było szybciej i drobniej). Jajka przekrawamy po długości na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Pieczarki siekamy drobniutko (albo w blenderze). Żółtka mieszamy z pieczarkami, szynką, szczypiorkiem i dodajemy majonez, sporo pieprzymy. Dobrze sklejonym i wymieszanym farszem napełniamy jajka (możemy też nałożyć farsz na wierzch – nie tylko w otwory po żółtkach).