Sałatka ziemniaczana z boczkiem

26 listopada 2009, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Ziemniaki jakie zostaną nam np. z obiadu (muszą być w kawałkach – nie rozgniecione).  możemy przeistoczyć w bardzo fajne danie, które można jeść samo jako sałatkę albo jako dodatek do mięsa.

Podsmażamy lekko pokrojoną w paski cebulę, na osobnej patelni zaś pokrojony w kosteczkę lub paski wędzony boczek (ilości według uznania). Gdy cebula i boczek ostygną mieszamy je w misce z zimnymi ziemniakami. Do miski dodajemy dużą ilość posiekanego kopru i cienkiego szczypiorku. Sos do sałatki robimy łącząc pół na pół majonez z jogurtem naturalnym, z dużą ilością pieprzu i wyciśniętą połówką soku z cytryny. Sos wlewamy do miski i wszystko razem łączymy.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz