No to klops!

25 listopada 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

kolopsiki w sosie pomidorowym danie i słoik

Jesień to bardzo wyjątkowa i przewrotna pora roku. Z jednej strony niby jej nie lubimy, bo kojarzy nam się głównie z ostatecznym zakończeniem beztroskich, letnich dni, ochłodzeniem i pluchą.
Z drugiej strony, gdy nastaje jesień cieszymy się z jesiennych urzekających krajobrazów i przepięknych kolorów. Nie bez powodu naszą polską jesień  od zawsze nazywa się piękną i złotą… dokładnie taka jest. Dlatego właśnie jesienna porą koniecznie trzeba chodzić na dłuuuugie spacery i chłonąć jesienne uroki cieszące gamą złocistych kolorów i jesiennych skarbów takich jak szeleszczące pod stopami liście, kasztany czy jarzębina. Po powrocie z długiego jesiennego spaceru nasze zmysły zapewne będą nasycone widokami,  jednak naszym żołądkom taka sytość nie wystarczy i będziemy czuć się po prostu głodni. Dla wszystkich miłośników jesiennych, sycących zmysły spacerów godne polecenia są równie, a może nawet jeszcze bardziej sycące klopsiki w sosie pomidorowym Łabimex.  Smaczne wieprzowo – drobiowe klopsy zanurzone w gęstym, pełnym warzyw sosie zadowolą żołądek i podniebienie każdego  głodomora. Aromatyczny sos kryje w sobie pomidory, paprykę czerwoną, marchewkę i cebulkę  a doprawione przyprawami klopsiki dodają mu mięsnego posmaku. Można je jeść z ziemniakami lub z kaszą, jak kto woli bo z każdym dodatkiem będą stanowiły smakowitą parę.