Babeczki z pastą ryżowo-pieczarkową

19 lipca 2011,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • kruche słone babeczki
  • ryż biały (najlepiej dość kleisty)
  • pieczarki
  • jajko
  • pietruszka
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • majonez

Ryż gotujemy jak na opakowaniu. Pieczarki obgotowujemy w słonej wodzie. Jajko gotujemy. Po ostudzeniu pieczarki wrzucamy do blendera i siekamy na drobniutko, dorzucamy jajko i siekamy. Do takiej masy dodajemy ryż, posiekaną natkę pietruszki, trochę majonezu by skleić całość, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną majeranku. Pastą nadziewamy kruche babeczki. Smacznego!

file1311061448



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....