Sos kalarepkowy do jajek i ziemniaków

18 lipca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Doskonały np. do jajek na twardo i młodych ziemniaków

Czas : 30 minut

Składniki :

1/2 dużej kalarepki

2 łyżki masła

szczypta soli

szczypta cukru

1,5 szklanki wody

3 łyżki śmietanki do kawy

3 łyżki pokrojonego koperku

Obrać kalarepkę i pokroić w kostkę . Zalać wodą .Dodać szczyptę soli , cukru i masło. Gotować 20 minut . Wsypać śmietankę .Zmiksować w malakserze na puszysty krem .

Podawać posypując sos już na talerzu koprem .

file1311015536



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...