Kurczak duszony z pieczarkami w 30 minut
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
pierś kurczaka 1 sztuka
pieczarki 15 sztuk
pomidory 1 puszka
cebula 1 sztuka
bulion 1/2 szklanki
śmietana 3 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
vegeta do smaku
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Oprószyć vegetą. Na patelni rozgrzać masło, dodać mięso i przesmażyć. Pieczarki umyć i pokroić na połówki. Dodać do mięsa i chwilę smażyć. Podlać bulionem i razem dusić. Cebulę obrać, pokroić w krążki i dodać do sosu. Dodać pomidory, koncentrat i dusić ok 15 minut często mieszając. Na koniec dodać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.