Paszteciki krucho-drożdżowe

22 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki na ciasto

  • 5 dag drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 1 margaryna
  • 1 szklanka śmietany kwaśnej
  • 1/2 kg maki
  • 1 łyżeczka soli

Wykonanie

Drożdże i cukier rozrobić na talerzu. Wszystkie pozostałe składniki wsypać do miski, wlać drożdże i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Następnie ciasto podzielić na porcje, rozwałkowywać, nakładać farsz wzdłuż, zwijać jak makaron i kroić paszteciki. Górę smarować rozmąconym jajkiem, posypać żółtym serem i papryką. Piec w temperaturze 175 stopni na kolor rumiany.

Farsz

  • 40 dag gotowanego mięsa
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła

Wykonanie

Pieczarki opłukać i udusić z cebulą. Ugotowane mięso zmielić razem z pieczarkami. Doprawić solą.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...