salatka z tuńczyka

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

300 g     filetów z tuńczyka w oleju
150 g     sałatki rukola
150 g     jabłka
200 g     pomidorków koktajlowych
3     ugotowane na twardo jajka
1 łyżka     kaparów
Sos:
2 łyżeczki     Vegety pikantnej
2-3 łyżki     gorącej wody
2-3 łyżki     octu jabłkowego
50 ml     oliwy z oliwek
2 łyżeczki     sosu sojowego
2-3 ząbki     czosnku
1 łyżka     posiekanej świeżej bazylii

Przygotowanie

   1. Filety tuńczyka dokładnie odsączyć i włożyć do głębokiego naczynia.
   2. Dodać rukolę, pokrojone w kostkę jabłko, pomidorki koktajlowe, pokrojone jajka i kapary (opłukane uprzednio wodą).
   3. Przygotowanie sosu do sałatki: Vegetę pikantną zalać wodą i odstawić na ok 5 minut.
   4. Następnie dodać ocet jabłkowy, oliwę z oliwek, sos sojowy, przeciśnięty czosnek i posiekaną bazylię.

Rada

Sos do sałatki można również podawać oddzielnie.

na podstawie: www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz