Tortilla z serem w 20 minut

1 czerwca 2011, dodał: Rachela
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 tortille
  • 1 szklanka startego sera (np. cheddar)
  • 4 łyżki masła
  • Śmietana
  • Salsa
  • Guacamole

Sposób przygotowania:

Położyć tortille na płasko i posypać serem każdą połowę tortilli. Starać się nie posypywać zbyt blisko krawędzi. Złożyć tortille na pół.

Rozgrzać patelnię na małym ogniu i dodać łyżkę masła. Położyć tortillę na patelni i smażyć, aż lekko zbrązowieje, ok 2 minut. Obrócić tortillę i powtórzyć czynność. Tortilla będzie dobra kiedy z obu stron zbrązowieje, a ser się roztopi. Położyć tortillę na talerzu, lub półmisku. Podawać z kwaśną śmietaną, salsą i guacamole. Można podawać również np. z sosem meksykańskim.

Smacznego!

file1306939421