Makaron z tuńczykiem, ostrą papryczką i oliwkami

26 maja 2011, dodał: madziulka21
Artykuł zewnętrzny

składniki:

makaron spaghetti,
cytryna,
pomidory w zalewie z puszki
3-4 cebule dymki
10-20 dag czarnych i zielonych oliwek
papryczka chilli
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
3 łyżki masła
2 ząbki czosnku
łyżeczka suszonego oregano
150 ml białego wina
sól, pieprz, wanilia

Przygotowanie:

Spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu z dodatkiem oliwy. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek w plasterki, a papryczkę drobno posiekać. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać odsączonego tuńczyka i papryczkę, zalć olejem i odparować. Następnie dorzucić oliwki i pomidory z zalewą, gotować na wolnym ogniu 5-10 minut do zgęstnienia. Sos posypać oregano, dodać masło i startą skórkę z cytryny. Mieszać aż masło się roztopi. Wrzucić makaron, chwilę podgrzać i podawać na ciepło



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...