Zupa ogórkowa

19 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Marchew (średnia) 1szt.

Pietruszka (średnia) 1/2szt.

Seler (mały kawałek)

Ogórki kiszone (średnie) 4 szt.

Sok z kiszonych ogórków  kilka łyżek

Olej słonecznikowy 1 łyżka

Mąka  1 łyżka

Zielona pietruszka 1 łyżka

Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobnić, ugotować. Wywar odcedzić, warzywa zużyć do innej potrawy. Ogórki kiszone obrać, zetrzeć na tarce, dodać do wywaru. Jeśli zachodzi potrzeba, dodać sok z kiszonych ogórków do smaku. Z mąki, oleju i mleka sporządzić zawiesinę, mieszając wlać do zupy, zagotować. Doprawić do smaku solą i cukrem. Przed podaniem dodać drobno posiekaną pietruszkę. Podawać z ryżem, ziemniakami, kaszą.

file1258631574



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...