Słodki chlebek z rodzynkami

19 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Przygotuj rozczyn z pół szklanki mleka, pół kostki drożdży, 2 łyżki mąki, łyżka cukru. Odstaw do wyrośnięcia. 10 dag rodzynek namocz w wodzie.
40 dag mąki, cukier waniliowy, łyżka cukru, 2 jajka, 10 dag masła, skórkę cytrynową, osuszone rodzynki obtoczone w mące, wszystko razem dokładnie wymieszaj, dodaj do wcześniej przygotowanego rozczynu. Ciasto długo, dobrze wyrób, odstaw do wyrośnięcia. Potem ponownie wyrób i włóż do formy.
Piecz 50 minut w 180″C. Po upieczeniu wierzch chlebka posmaruj masłem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺