Sałatka z tuńczyka

20 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
sałatka z tuńczykiem

- 20 dag makaronu penne
- sól, pieprz
- 4 ugotowane jajka
- 20 dag zielonej fasolki
- 2 małe czerwone papryki
- 1 cebula
- 8 dag rukoli
- 1 puszka tuńczyka
- 3 łyżki octu winnego
- 3 łyżki majonezu
- olej
- musztarda
- 1 łyżka jogurtu naturalnego

Makaron ugotować, jajka obrać, fasolkę ugotować, strąki papryki, cebulę 
obrac i pokroić w cienkie krążki. Rukolę porwać na małe kawałeczki, jaja 
pokroić w ósemki. Tuńczyka osączyć z zalewy. Ocet winny przyprawić solą 
i pieprzem, ewentualnie wlać olej. Makaron i fasolę a także paprykę i 
cebulę wymieszać z marynatą.Dodac tuńczyka i jajka oraz rukolę, 
przełożyć do salaterki.
Przygotować sos:
_______________

musztardę połączyć z jogurtem i majonezem, wymieszać, podawać w 
oddzielnym naczyniu.














Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz