Paszteciki

18 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Farsz: pokrojoną drobno cebulę smażymy na maśle, 25 dag mięsa wieprzowego mielimy w maszynce z namoczoną bułką. Dodajemy cebulę, jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto: margarynę siekamy z 2 szkl. mąki, dodajemy pokruszone 2 dag drożdży, jajko, 1/2 szkl. śmietany i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto i wałkujemy.
Wykrawamy prostokąty, nakładamy farsz, zawijamy. Smarujemy rozkłóconym jajkiem, pieczemy ok 30 minut w 180″C.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...