ćwikła

7 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg buraków
1 łyżka kminku Prymat
2 łyżki chrzanu
Ocet winny lub sok z cytryny
Sól, cukier

Buraki wyszorować, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości (ok. 40 minut). Następnie odcedzić, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Skropić octem winnym lub sokiem z cytryny, dodać chrzan i kminek, dokładnie wymieszać. Całość przyprawić do smaku solą, cukrem i ew. octem lub sokiem z cytryny.
Ćwikłę przełożyć do słoika, zakręcić i odstawić na 2-3 dni.

na podstawie: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...