ćwikła

7 maja 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg buraków
1 łyżka kminku Prymat
2 łyżki chrzanu
Ocet winny lub sok z cytryny
Sól, cukier

Buraki wyszorować, zalać wrzątkiem i gotować do miękkości (ok. 40 minut). Następnie odcedzić, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Skropić octem winnym lub sokiem z cytryny, dodać chrzan i kminek, dokładnie wymieszać. Całość przyprawić do smaku solą, cukrem i ew. octem lub sokiem z cytryny.
Ćwikłę przełożyć do słoika, zakręcić i odstawić na 2-3 dni.

na podstawie: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...