Karkówka z farszem
Artykuł zewnętrzny
Składniki do karkówki:
- 3 cebule;
- 0,5 kg pieczarek;
- 3 papryki (każda innego koloru;
- 1,5 kg karkówki;
Składniki do farszu;
- 3 ząbki czosnku;
- 2 łyżki octu;
- 1,5 szklanki wody;
- 1 kostka rosołowa;
- 0,5 łyżeczki słodkiej papryki;
- 1 łyżeczka ostrej papryki;
- 1 łyżeczka cukru;
- 1 łyżeczka musztardy;
- 0,5 łyżeczki pieprzu;
- Mały słoiczek ketchupu pikantnego;
Cebule pokroić w talarki i zeszklić. Pokrojoną w kostkę paprykę oraz pieczarki dodać do cebuli. Wszystko razem smażyć. Na osobnej patelni pokrojoną w paseczki karkówkę obsmażyć. Następnie wszystko wyłożyć do żaroodpornego naczynia.
Składniki do farszu należy wymieszać i zagotować w garnku. Gotowym farszem zalać karkówkę. Piec około jedną godzinę.