Grillowy bukiet jarzynowy

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

3 kapelusze pieczarek

150 g kalafiora

½ dużej papryki

1 średnia cebula

Sos:

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka jabłkowego octu winnego

¼ łyżeczki żółtej mieszanki curry

¼ łyżeczki suszonej papryki (pokruszonej)

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

¼ łyżeczki suszonego szczypiorku

¼ łyżeczki ziół prowansalskich

Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać. Kalafiora gotować na parze przez 20 minut. Wyjąć, przekroić na pół. Cebulę pokroić na ćwiartki. Pieczarki umyć, wykręcić z nich nóżki. Paprykę przekroić wzdłuż na połowy. Warzywa grillować na mocno rozgrzanym grillu przez 15 minut. Gotowe warzywa polać sosem.

Smacznego!

file1258474517