Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

17 marca 2011, dodał: 1alien1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 kg ziemniaków średniej wielkości,

2-3 cebule,

20 dag pieczarek,

kawałek pora,

mozzarella,

olej, sól, pieprz, papryka ostra

Ziemniaki obrać i pokroić na pół lub ćwierć talarki, cebulę w piórka, pora w pół krążki, pieczarki w dość duże kawałki. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki. W naczyniu układać kolejno: ziemniaki, por, cebula z pieczarkami, ziemniaki, por, cebula. Każdą warstwę posypać przyprawami. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 45 min. Mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu zapiekanki, zapiekać jeszcze ok. 7-10 min.

file1300397890