Makaron z pieczarkami i boczkiem

14 marca 2011, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Smacznie, szybko,tanio.

składniki:

25 dkg grubszego makaronu, np.świderki, muszelki, rurki, kolanka,…

20 dkg.boczku,

25 dkg.pieczarek,

1 cebula,

1 mały ząbek czosnku,

szczypta bazylii,

sól i pieprz

Przygotowanie: Makaron gotować ok.8-10 min.Boczek pokroić w kostkę i chwilę podsmażyć.Dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i cebulkę,następnie posiekany ząbek czosnku-wszystko razem podsmażyć jeszcze przez następne 10-15 minut.Do ugotowanego i odcedzonego makaronu przekładamy podsmażone składniki i dokładnie mieszamy.Przyprawiamy do smaku solę,pieprzem i bazylią.

file1300104878