Sznycel siekany i czerwona kapusta

30 września 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

SZNYCLE SIEKANE

Mieso z szynki wieprzowej posiekać nożem uważając żeby nie przeciąć do końca
Posiekane mięso oprószyć solą i pieprzem następnie mąka i smażyć z obu strom po 3 min.

KAPUSTA CZERWONA

Kapustę czerwoną obgotować w osolonej wodzie , odlać  wodę, kapustę przełożyć do miski.
Przygotować zalewę:
:z wody , octu i cukru – zalewa powinna być mocno kwaśna i słodka Zalać nią kapustę i pozostawić na 2 godz
Następnie odlać wodę , dodać starte na grubej tarce 1 słodkie małe jabłko i 1 cebulę pokrojoną w kostkę , przyprawić do smaku solą i pieprzem i olejem
Wszystko wymieszać.

zdjęcie i wykonanie: Irusiasznycel_siekany_ziemniaki_i