Ciasto z herbatników 3BiT
składniki:
herbatniki (duża i mała paczka),
2 masy krówka w puszce,
krem do karpatki Delecta,
0,5 l śmietana 30%,
2 łyżki żelatyny,
2 czekolady na polewę
4 łyżki mleka,
płatki migdałowe do dekoracji,
kostka margaryny,
4 łyżki cukru pudru,
Foremkę wyłożyć folią aluminiową na dno rozłożyć warstwę ciastek , zrobić krem wg przepisu na opakowaniu i zimny utrzeć z kostką margaryny Kasi. Wyłożyć masę na ciastka, rozsmarować, dać drugą warstwę ciastek, wyłożyć na to masę krówkę, rozsmarować ją, dać następną warstwę ciastek, ubić śmietanę schłodzoną z 4 łyżkami cukru pudru, wlać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę w pół szklanki wody, wymieszać i wylać na ciastka, na śmietanę ułożyć warstwę ciastek, czekolady rozpuścić z 4 łyżkami mleka i wylać na wierzch, rozsmarować i posypać migdałami