Testujemy kawy zbożowe GALCA! | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Testujemy kawy zbożowe GALCA!

11 lutego 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Zapraszamy 4 blogerki chętne do testowania kawy zbożowej GALCA, znanej z leczniczych właściwości, udokumentowanych badaniami naukowymi w renomowanych ośrodkach akademickich. Prosimy o zgłaszanie się w komentarzach wraz z podaniem adresu bloga i wybranego smaku kawy.

Kawa zbożowa z głogiem i melisą

 

kawa z melisą

Zawiera ziarno jęczmienia, które jest bogate w witaminy B1, B2, B6, beta karoten, kwas foliowy, potas i wapń, cynk, krzem, selen, a także magnez i mangan. Dzięki nim pozytywnie wpływa na kondycję naszych kości i tkanki łącznej, zapobiega skurczom mięśni i anemii. Poprawia wygląd włosów i paznokci, działa przeciwnowotworowo, a zawarty w niej błonnik zmniejsza apetyt i reguluje trawienie, co sprzyja utracie zbędnych kilogramów. Wspomaga oczyszczanie przewodu pokarmowego i leczenie wrzodów żołądka, wyrównuje ciśnienie krwi i stabilizuje pracę serca oraz wątroby.

Z kolei cykoria zawarta w tej kawie działa żółciotwórczo, żółciopędnie, moczopędnie, prebiotycznie oraz hipoglikemicznie. Dzięki bogactwu leczniczych substancji pomaga w leczeniu cukrzycy i skutecznie odbudowuje mikroflorę jelitową. Ma też właściwości poprawiające trawienie, odtruwające i regenerujące wątrobę.

Owoc głogu pozytywnie wpływa na poziom ciśnienia i krążenie krwi, wspomaga wydolność organizmu i neutralizuje wolne rodniki zatruwające organizm. Obniża poziom złego cholesterolu, więc jest pomocny w leczeniu miażdżycy.

Melisa to znany sposób na zapobieganie bezsenności. Ponadto na działanie łagodzące dolegliwości wątrobowe i żołądkowe (zapobiega powstawaniu wrzodów żołądka). Jest polecana przy astmie i anemii, a także osobom z tendencjami do zwyrodnienia siatkówki oka (cukrzykom, osobom starszym i cierpiącym na jaskrę).

Kawa Oczyszczająca z karpackim żeń-szeniem

kawa2

Korzeń karpackiego żeń-szenia, o działaniu zbliżonym do oryginalnego, azjatyckiego, jest adaptogenem, czyli posiada wyjątkowo pozytywny, tonizujący wpływ na funkcjonowanie organizmu. Podnosi witalność, poprawia funkcjonowanie układu odpornościowego, obniża poziom glukozy we krwi, oczyszcza organizm ze szkodliwych wolnych rodników, ma działanie przeciwnowotworowe, pomaga w redukcji nadwagi i poprawia ogólną przemianę materii. Zwiększa umysłowe i fizyczne możliwości organizmu, przeciwdziała zmęczeniu, reguluje ciśnienie tętnicze krwi, zmniejsza skutki uszkodzeń wątroby przez związki toksyczne, przeciwdziała fizjologicznym zmianom powodowanym przez stres, poprawia pamięć, wzmacnia system nerwowy i reguluje zawartość cholesterolu we krwi.
Najcenniejszą odmianą żeń-szenia są rośliny, posiadające biały korzeń. Zawiera on bowiem najwięcej substancji czynnych, którymi są tzw. ginsenozydy.
Ginsenozydy poprawiają dotlenienie tkanek organizmu, wpływając korzystnie na zdolność organizmu do podejmowania wysiłku zarówno fizycznego jak i intelektualnego. Dodatkowo ginsenozydy stymulują prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego, zwiększając odporność organizmu na zakażenia wirusowe i bakteryjne, a także zwalczają wolne rodniki.
Kawa ta zawiera także ziarno jęczmienia i cykorię, o licznych właściwościach prozdrowotnych – od poprawy funkcjonowania układu trawiennego po neutralizację wolnych rodników i opóźnianie procesu starzenia. Wyjątkowo dobrze sprawdza się u osób prowadzących nieregularny tryb życia, np. często pracujących na nocnych zmianach.

Kawa zbożowa „Życiodajna”

 

z-echinacea
Uzdrawiająca echinacea, cykoria i ziarno jęczmienia są składnikami kawy zbożowej „Życiodajna”. Nie tylko leczy i chroni przed przeziębieniem. Przede wszystkim wzmacnia organizm i chroni przed wieloma innymi chorobami. Zawiera cenne dla organizmu człowieka witaminy: B1, B2, B6, beta karoten, kwas foliowy, potas i wapń wzmacniający kości, żelazo niezbędne dla prawidłowego składu i poziomu krwi, magnez zapobiegający skurczom mięśni i negatywnym skutkom stresu, mangan pozytywnie działający na odporność organizmu, cynk i krzem – niezbędne przy tworzeniu tkanki łącznej, wzmacniające włosy i paznokcie. Selen chroni przed wolnymi rodnikami, działając przeciwrakowo, oraz błonnik, niezbędny do prawidłowego trawienia.
Echinacea (jeżówka) skutecznie wspomaga układ odpornościowy. Ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe oraz przeciwgrzybiczne. Neutralizuje dolegliwości bólowe i gorączkę, działa przeciwzapalnie.
Znakomicie regeneruje wycieńczony chorobą organizm zapobiegając nawrotom chorób. Leczy katar sienny, infekcje ucha, dróg moczowych czy zatok. Badania naukowe potwierdziły, że echinacea stymuluje białka, które niszczą komórki rakowe. Stałe przyjmowanie preparatów z Echinacea zmniejsza ryzyko przeziębienia o około 58% .
Jeszcze więcej zdrowia, energii i smaku w Państwa filiżance.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

132 komentarzy do Testujemy kawy zbożowe GALCA!

  1. avatar MBzaba73 pisze:

    Od wielu już lat codziennie piję zwyczajną kawę zbożową. Z miłą chęcią przetestuję kawę zbożową z głogiem i melisą. Ze względu na intensywny tryb życia, byłaby dla mnie idealna.

  2. avatar Bożena pisze:

    Kawa Oczyszczająca z karpackim żeńszeniem

  3. avatar Aneta pisze:

    Jestem po porodzie, mam anemię, żylaki, karmię piersią – zbożowa kawa to coś dla mnie! Z chęcią przetestuję :)

  4. avatar Kasia pisze:

    Kawa Oczyszczająca z karpackim żeńszeniem

  5. avatar Basia pisze:

    Mi by się kochani oczyszczająca przydała:)

  6. avatar Kamil pisze:

    oczyszczającą proszę

Dodaj komentarz