101

Odp: prezenty

ja tam kupuje drobne gadżety na święta.

102

Wykupiłam Mamie na imieniny (do spółki z rodzeństwem) kolację z sushi, bo kiedyś pytała jak to smakuje, bo koleżanki w pracy się przechwalają że ciągle chodzą, a ona nigdy by sama nie poszła bo to  drogie, a mój Tata nie lubi takich wynalazków. Pomyślałam, że to dobry pomysł - a do podziału na trzy osoby koszt niewielki (złożyliśmy się po 24zł), no i kupon ważny do końca października smile

103

ale super pomysł! Jak mam pójdzie to prosimy o relację z kolacji i dokładny opis smaków i wrażenia!

104

Kolorowapani napisał/a:

ale super pomysł! Jak mam pójdzie to prosimy o relację z kolacji i dokładny opis smaków i wrażenia!

OK - imieniny jutro, ciekawe jak zareaguje smile

105

Super! Ja zawsze chciałam pójść z mamą do pizzerii bo ona nigdy nie jadła pizzy....i już nie zje....
Fajne takie prezenty.

106

no właśnie też lubię takie prezenty... kosmetyków ma dużo, ubrań też, a na sushi by w życiu nie poszła sama, bo zawsze szkoda pieniędzy na takie wyjścia
kiedyś kupiliśmy rodzicom bilety do teatru, innym razem do kina 3D -oni już nei myślą o takich rozrywkach, bo odkładają pieniądze na inne rzeczy (np. mój ślub... bo Mama się upiera że chcą sami zapłacić za wesele, bo taki zwyczaj)

107

Masz rację że nie myślą o takich sprawach.... ja niestety musiałam za wszystko sama zapłacić....i sama wszystko zorganizować i jeżdzić i kupować mięsa, warzywa, napoje, układać menu.....jak pomyslę jak wtedy było mi ciężko....ale przeżyłam i wszystko dobrze się udało.

108

wiesz, mnie by było głupio wziąć od rodziców pieniądze, na pewno będą chcieli się dołożyć, ale wiem ile zarabiają, więc branie od nich dużej kwoty byłoby dla mnie krępujące
dziś porozmawiam z Mamą, może po prostu zapłaci za  sukienkę, a reszta my? nie wiem, ale taka kwota byłaby do przyjęcia jako max "zapomogi"

robimy skromne przyjęcie, takie które możemy opłacić sami, o kredycie i "zastaw się a postaw się" nie myślimy ...

109

My też nie moglismy zrobić wielkiego wesela ze względu na koszty dlatego mieliśmy małe wesele. Na szczęście obyło się bez kredytów i pożyczek. Daliśmy radę sami. Wiedziałam, że rodziców nie stać na zrobienie mi wesela więc nawet nie prosiłam o to. Nawet kupiłam mamie garsonkę a tacie garnitur.

Ostatnio edytowany przez emilia_s292 (2010-07-12 11:55:26)

110

super!
Ja wiem, że rodzice odkładają, Mama mi o tym kiedyś powiedziała, więc wiem, że byłoby im przykro jakbym nie wzięła nic, ale planujemy wszystko pod nasze możliwości.

edit: to będzie ich pierwsze wesele - bo moje rodzeństwo jest stanu wolnego, więc wiem że bardzo to przeżywają i też chcą mieć swój udział

Ostatnio edytowany przez justyna (2010-07-12 12:04:42)

111

A to tak. Pierwsze wesele rodzice przezywają i chcieliby wszystko zrobić za ciebie. U mnie ja byłam druga i to rok po moim bracie, więc rozumiem, że rodzice nie mieli wtedy pieniędzy, żeby mi pomóc.

112

no właśnie, ja będe pierwsza, moja siostra (starsza) się kwapi, a brat (młodszy) narazie jest sam smile

113

Moja mama miała odłożone pieniądze na tzw. czarną godzinę i gdy na początku marca dowiedziała się od niego, że wesele ma na koniec czerwca (jego przyszła żona nie była absolutnie w ciąży, tylko dopiero po 3 latach od wesela), to miała co dać.

114

Kochane, ogłaszam akcję GWIAZDKA!!!!!
czekam na Wasze pomysły w sprawie prezentów - mąż... hmm brat ... hmm siostra ... hmm  rodzice... hmm teściowe... hmm
a jeszcze wcześniej: imieniny, urodziny, imieniny ................. yikes

HELP ME! smile

115

Ja mam tylko dla córci - klocki z Barbie smile

116

Czekam na Dzień Dziecka... Cemu ceba tyle cekać?