„Żywność funkcjonalna” – nowość!

17 września 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Thorsten Weiss Jenny Bor: „Żywność funkcjonalna. Najzdrowsze produkty z natury”

abb

Autorzy opisują ponad pięćdziesiąt najzdrowszych i uznawanych za życiodajne owoców, warzyw, ziół, korzeni, nasion, grzybów z całego świata. Podają też pełną charakterystykę ich właściwości prozdrowotnych. Na przykład pokrzywa ma silnie odtruwające działanie i oczyszcza organizm, natomiast rumianek działa rozkurczowo i łagodzi stres. Siemię lniane zmniejsza zagrożenie chorobami serca i naczyń krwionośnych. Awokado efektywnie spala tłuszcz i utrzymuje prawidłowy poziom insuliny. Przy każdym produkcie znajdziesz prosty przepis na deser, koktajl czy pastę. Wypróbuj je, a z łatwością odbudujesz system obronny organizmu, Twoja skóra będzie promieniała, a ciało pozostanie młode. Będziesz potrzebował mniej snu i oczyścisz umysł. Poznaj najbardziej wartościową żywność z natury.

Wydawnictwo VITAL