Żurawina na stół

5 marca 2014, dodał: rybka
Artykuł zewnętrzny

file1394020275

Żurawina zdobywa stoły i nasze podniebienia. Owoce żurawiny, niewielkie bordowe kuleczki, coraz częściej zajmują miejsce w kuchni i codziennym menu. Najczęściej żurawina w postaci suszonej wykorzystywana jest jako przekąska, będąca zdrową alternatywą dla słodyczy. Z powodzeniem można jej także użyć do deserów, wzbogacić poranną porcję śniadaniowego musli lub wykorzystać jako składnik sosów, dodatek do mięs lub ciast. Można też wykorzystać jej kwaskowo-słodki smak w napoju.

Wszystkim osobom, które wiedzą jak ważne jest wybieranie najlepszej jakości zdrowych i pełnych natury produktów, polecamy niezwykle połączenie jakim jest znany od wieków kwas chlebowy wzbogacony naturalnym sokiem z żurawiny. Razowy kwas chlebowy o smaku żurawinowym to napój idealny dla wszystkich poszukujących produktów tradycyjnych i autentycznych. Powstaje wyłącznie z naturalnych składników ‒ krystalicznej wody oraz słodów: żytniego i jęczmiennego. Nie zawiera konserwantów, nie jest sztucznie dosładzany i barwiony. Nawet gaz jest w nim naturalny. Napój charakteryzuje się lekkim posmakiem podpieczonej skórki chleba ze słodką i kuszącą nutą karmelu dopełnionego soczystym i niebanalnym smakiem żurawiny. Takie połączenie ostudzi każde pragnienie, zarówno dorosłych jak i dzieci.

Owoce żurawiny poza walorami smakowymi mają także niezaprzeczalne właściwości dietetyczne i lecznicze, wykorzystywane od wieków w medycynie. Żurawina należy do czołówki roślin, jeżeli chodzi o właściwości prozdrowotne. Szczególnie dobrze wpływa na układ pokarmowy oraz nerki. Jej owoce są źródłem wielu składników mineralnych, zawierają węglowodany, witaminy z grupy B, witaminę P i C oraz składniki mineralne takie jak fosfor, wapń i miedź. Przeciwutleniacze zawarte w żurawinie chronią nas przed działaniem wolnych rodników, zapobiegając nowotworom. Jagody żurawiny mają także zbawienny wpływ na pracę mózgu, spowalniając bowiem proces starzenia i obumierania komórek. To ważne aby wybierać pokarmy, które dają nam o wiele więcej niż jedynie smak i zaspokojenie głodu, a owoce żurawiny są nie tylko smaczna ale także pełne właściwości prozdrowotnych.

Połączenie w jednym produkcie wszystkich naturalnych składników czyni z Razowego Kwasu Chlebowego napój wyjątkowy, dobry na każdy dzień, idealny jako alternatywa dla słodkich napojów gazowanych. Jest więc świetnym wyborem dla wszystkich osób, dbających o dietę swoją jak i swojej rodziny. Polubi go każdy, kto jest świadomy korelacji jakie łączą naszą dietę ze zdrowiem, i kto ceni naturalność w żywności.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...