Zupa tajska z kurczakiem i groszkiem

8 stycznia 2024,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

zupa tajska z groszkiem

 

Składniki:

podwójny filet z piersi kurczaka
10 suszonych grzybków mun
pół czerwonej papryki
1 marchew
pół puszki groszku konserwowego
2 łyżki oleju
mleko kokosowe w puszce 200 ml
kolendra
limonka
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki przyprawy do dań chińskich
ryż 2 łyżki

Grzyby namoczyć w gorącej wodzie na 5 minut, pokroić w paski. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przesmażyć przez minutę na oleju. Przełożyć do garnka, dodać paprykę i marchew pokrojone w paski oraz grzyby mun. Zalać 4 szklanką wody, dodać przyprawy, mleko kokosowe i ryż,  gotować około 35 minut. Pod koniec dodać odsączony groszek, sos sojowy i gotować jeszcze około 2-3 minuty. Dekorować kolendrą i limonką.

 

 



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.