Zupa paprykowa

25 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Wstawiamy bulion z kostki. 2 cebule i paprykę czerwoną, paprykę zieloną i żółtą kroimy w paski. Marchew, pietruszkę, trzemy na tarce na grubych oczkach.
Por mały kroimy drobno w paseczki. Wszystko razem dodajemy do bulionu, gotujemy, mieszamy. 2 ziemniaki obieramy, trzemy na tarce, na grubych oczkach, dodajemy do reszty. Na koniec dodajemy pokrojony w plasterki ogórek kiszony
i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dusimy wszystko pod przykryciem, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Podajemy zupę ze świerzym chlebkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...