Zupa paprykowa

25 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Wstawiamy bulion z kostki. 2 cebule i paprykę czerwoną, paprykę zieloną i żółtą kroimy w paski. Marchew, pietruszkę, trzemy na tarce na grubych oczkach.
Por mały kroimy drobno w paseczki. Wszystko razem dodajemy do bulionu, gotujemy, mieszamy. 2 ziemniaki obieramy, trzemy na tarce, na grubych oczkach, dodajemy do reszty. Na koniec dodajemy pokrojony w plasterki ogórek kiszony
i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dusimy wszystko pod przykryciem, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Podajemy zupę ze świerzym chlebkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Jędrne ramiona
Nie wiem, może trzeba zlikwidować przyczynę, przez którą nie chce Ci się ćwiczyć?...
Sezonowe dekoracje na każdą porę ro…
Czy zmieniacie dekoracje w swoich mieszkaniach w zależności od pory roku? Wadomo,...
Co czytacie w wolnej chwili?
Też lubię, zwłaszcza jeśli poza losami danej osoby pozwala szerzej poznać i zrozumieć...
Tolerancja wśród osób starszych
Ciekawa jestem, dlaczego starsi ludzie są tak mało tolerancyjni. Tak jakby naprawdę bali...