Zupa grzybowa

9 sierpnia 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

0,5 kg świeżych grzybów

2 marchewki

1 pietruszka

mały seler

pół pora

3 liście laurowe

4 ziarna ziela angielskiego

1 kostka bulionu drobiowego

2 ząbki czosnku

1 cebulę

5 łyżek śmietany

0,5 kg ziemniaków

sól i pieprz do smaku

natka pietruszki do dekoracji

  • przepis

Grzyby oczyszczamy i przepłukujemy wodą. Do garnka wlewamy 2 litry wody dodajemy kostkę bulionową, pokrojone grzyby i włoszczyznę ,ziele  angielskie ,liście  laurowe, czosnek oraz cebulę.Gotujemy  aż  grzyby będą  miękkie.przyprawiamy do  smaku  solą i pieprzem.Przed podaniem  dodajemy  śmietanę.Podajemy z osobno ugotowanymi ziemniakami,dekorujemy pokrojoną pietruszką.

  • warianty

zupę można też podać z  makaronem

file1344530508



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz