Zimowy konkurs – wygraj dzbanki Aquaphor Onyx – WYNIKI!

18 grudnia 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Dziękujemy serdecznie za mnóstwo wspaniałych komentarzy. Po długich naradach udało nam się wybrać 3 zwycięskie komentarze. Nagrody w postaci dzbanka filtrującego Aquaphor Onyx z 2 filtrami magnezowymi zdobyli:

 

Joanna S.

„Bob Marley śpiewał kiedyś o ”One Cup of Coffee” Bob Dylan poszedł o krok dalej i poprosił o “One More Cup of Coffee” Natomiast niezapomniany Nat King Cole, zaśpiewał to, co chciałaby usłyszeć niejedna kobieta od swojego ukochanego: „You’re the Cream in my Coffee”
Zarówno ja, jak i moja druga połówka uwielbiamy kawę. Pijemy ją… nie – delektujemy się nią i powoli smakujemy, aby poczuć jej smak i aromat. Do naszych ulubionych należą kawy z dodatkami. Teraz – w zimowe wieczory bardzo często popijamy taką kawę:
Kawa z czekoladą :)
2 kopiaste łyżeczki kawy naturalnej
2 szklanki wody
2 łyżki czekolady w proszku
¼ szklanki wiśniówki
1 łyżeczka cukru
bita śmietana do dekoracji

Kawę zalewamy gorącą wodą. Po około 2-3 minutach przerzedzamy. Łączymy – intensywnie mieszając – z czekoladą i wiśniówką. Wlewamy do wysokich szklanek. Dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy cukrem :) Delektujmy się tym co najlepsze :) Kawa ta idealnie pasuje do świątecznych pierniczków, pysznego zawijanego makowca czy sernika z ogromną ilością bakalii!”

 

Marta D.

„Pomysł dla prawdziwych kawoszy i zmarzluchów. Klasyka i interpretacja. Sprawdzona.

Składniki:

– filiżanka świeżo parzonej, palonej kawy

– 30 ml irlandzkiej whiskey

– 1 łyżka  miodu

– 2-3 łyżki śmietany lekko ubitej z cukrem

– plasterek pomarańczy

– 1/2 łyżeczki gęstego soku z wiśni

– odrobina cynamonu i imbiru

Szklankę podgrzać, wlewając do niej na chwilę gorącą wodę. Na dno szklanki wlać miarkę whiskey i dodać łyżkę miodu. Zaparzyć filiżankę kawy w kawiarce (mokka) bądź w ekspresie (espresso), wlać ją do szklanki i wymieszać z whiskey i miodem. Na wierzch delikatnie wlać ubitą wcześniej z cukrem śmietanę. Posypać odrobiną cynamonu i imbiru. Ważne jest, aby nie pomieszała się ona z aromatycznym płynem. Wlać sok z wiśni. Udekorować plasterkiem pomarańczy. Wrażenia smakowe – cudowne, efekt rozgrzewający – gwarantowany.”

 

Mateuncio

„To zupełnie nie jest przepis z Internetu, zabrzmi może niedorzecznie, ale to najlepszy „napój” (bo nie wiem, jak to zaklasyfikować) i przy okazji najpiękniejsze wspomnienie z dzieciństwa. Do tego smakuje najlepiej tylko na wodzie w mojej rodzinnej miejscowości- niby na chemii mówią, że woda jest bezsmakowa, ale to bujda na resorach. W mojej wiosce jest najlepsza!
Ale do rzeczy! Kiedy byliśmy dziećmi, babcia robiła mi i młodszemu bratu takie „piciu”:
Najpierw gotowała wodę i zalewała nią suche liście (początkowo nie wiedzieliśmy co to było, potem okazało się, że to czarna herbata z dodatkiem ususzonych liści mięty). Dzieliła tę miksturę na nas dwóch i wlewała ją do naszych kubeczków, potem dodawała gęstego soku z malin, które rozsiały się przy płocie. Określenie „mikstura” pochodzi stąd, że dla dzieci, którymi byliśmy, babcia jawiła się jako prawdziwa szamanka, kiedy zaparzała zioła – lubiła to, jak bardzo ją wtedy podziwialiśmy. Do parującego napoju dodawała pociągłą kroplę miodu z pasieki sąsiada- dotąd wspominam i na co dzień staram się naśladować całkowitą naturalność jej pomysłów. Na koniec, kiedy wszystko się zaparzyło, dolewała chłodnej wody ze słoiczka, w którym miała zawsze ostudzoną, gotowaną wodę. Nie lubiliśmy z bratem pić gorącego, dlatego musiała wymyślić jakieś rozwiązanie.
Tak naprawdę to koniec. Przepis jest prosty- może zbyt prosty na konkurs, ale co tam, spróbuję:)

A dzbanek? Pewnie dostałaby go babcia na spóźnioną Gwiazdkę, w tym roku niestety spędzę Święta z daleka od rodzinnego domu.”

 

SERDECZNIE GRATULUJEMY!

 

Unikalna technologia zastosowana w dzbankach filtrujących umożliwia uzyskanie wysokojakościowej wody. Wody przefiltrowanej można używać do zaspokajania pragnienia, parzenia kawy czy herbaty, ale także do przygotowywania posiłków. Woda filtrowana to podstawa zdrowej kuchni. Dlatego wraz z marką AQUAPHOR przygotowaliśmy dla Was wspaniały konkurs, w którym do wygrania są dzbanki filtrujące AQUAPHOR Onyx z  2 sztukami wkładu magnezowego AQUAPHOR B25 (Mg) MAXFOR.

Zadanie konkursowe:

Podzielcie się z nami swoimi tajemnicami kulinarnymi: oczekujemy przepisów na świąteczne, zimowe, rozgrzewające herbaty, koktajle i napoje

Nagrodą w konkursie jest dzbanek filtrujący AQUAPHOR Onyx o pojemności 4,2 l z wkładem magnezowym AQUAPHOR B25 (Mg) MAXFOR.

Do rozdania mamy 3 dzbanki zatem w konkursie wygrywają 3 osoby.

Konkurs trwa od dnia 18 do dnia 30 grudnia 2018 roku. Wyniki podamy do dnia 4 stycznia 2019 roku.

Dzbanek AQUAPHOR Onyx

Dzbanek w stylu vintage, łączący elementy wzornictwa sprzed lat i współczesne rozwiązania konstrukcyjne. Model w owalnej obudowie, z poręczną rączką do pewnego trzymania sporej pojemności wody z wygodnym systemem nalewania wody w pokrywce to idealny wybór dla osób ceniących sobie wygodę użytkowania. Tradycja splatająca się z modernizmem uwidoczniona w dzbanku filtrującym AQUAPHOR idealnie wpasowuje się w trendy, sprawiając, że dzbanek z najnowszej serii staje się się absolutnym „must have” nowoczesnej pani domu.

Onyx wyposażony jest we wkład magnezowy AQUAPHOR B25 (Mg) MAXFOR. Uniwersalny wymienny wkład filtrujący przeznaczony do oczyszczania wody wodociągowej. Skutecznie usuwa z wody m. in. zanieczyszczenia mechaniczne, chlor, fenol, pestycydy, żelazo, metale ciężkie, niwelując nieprzyjemny posmak i zapach wody. Zmiękcza wodę, usuwając z niej kamień, a jednocześnie dodatkowo wzbogaca ją w magnez.

Magnez to życiodajny pierwiastek, który sprawia, że lepiej znosimy stresy i łatwiej radzimy sobie z infekcjami i wieloma chorobami cywilizacyjnymi. Działa on uspokajająco i uodporniająco, zwiększając możliwości obronne organizmu. Jest zbawienny dla naszego serca i układu krążenia – reguluje ciśnienie krwi i jej krzepliwość, obniża poziom cholesterolu, obniżając ryzyko występowania chorób układu krążenia.

Stosowanie wkładów AQUAPHOR B25 (Mg) Maxfor sprawia, że dostarczamy organizmowi dodatkową porcję zdrowia w postaci magnezu. Kontrolowana mineralizacja jonami magnezu pozwala zachować w wodzie odpowiednie proporcje poziomu minerału, nie przyczyniając się do zwiększania twardości wody i wytrącania się kamienia.

Spożywanie wody uzdatnionej wkładem AQUAPHOR B25 (Mg) Maxfor daje nam pewność, że dbamy o zdrowie. Stosowanie wody przefiltrowanej wkładem magnezowym do przygotowania potraw i napojów gwarantuje uzyskanie niepowtarzalnego smaku i aromatu przyrządzanych dań.

POLECAMY: aquaphor.pl/onyx