Zdrowe kawy zbożowe GALCA

12 stycznia 2015, dodał: subtellna
Artykuł zewnętrzny

Zdrowie zawarte w filiżance kawy zbożowej.

Kawy zbożowe są świetną alternatywą dla wszystkich, którzy nie mogą spożywać kawy naturalnej. Nasz kawy są wzbogacone w naturalne, niemodyfikowane składniki ekologiczne, a badania naukowe potwierdziły ich liczne właściwości prozdrowotne.

Na każdym opakowaniu umieszczono oznakowanie ,,BEZ GMO’’-co oznacza, bez składników modyfikowanych genetycznie.
Można śmiało stwierdzić, że kawy zbożowe z dodatkami: głogu, melisy, żeń-szenia, cykorii, jęczmienia i echinacei, to źródło zdrowia i urody. Tak cenne składniki dają dobrą formę i przedłużają życie. Zdrowe żywienie jest jednym z najważniejszych filarów długowieczności.
Dobry smak zawarty w aromatycznym pysznym napoju leczy i relaksuje.
To jest to, czego nam trzeba – minimalnym kosztem żyjemy lepiej, zdrowiej i dłużej.
Serdecznie polecam i zachęcam do przeczytania o ich walorach zdrowotnych, a także zapraszam do zakupów.

1. Kawa zbożowa „Z głogiem i melisą”

z-glogiem-i-melisa

Zawiera ziarno jęczmienia, które jest bogate w witaminy B1, B2, B6, beta karoten, kwas foliowy, potas i wapń, cynk, krzem, selen, a także magnez i mangan. Dzięki nim pozytywnie wpływa na kondycję naszych kości i tkanki łącznej, zapobiega skurczom mięśni i anemii. Poprawia wygląd włosów i paznokci, działa przeciwnowotworowo, a zawarty w niej błonnik zmniejsza apetyt i reguluje trawienie, co sprzyja utracie zbędnych kilogramów. Wspomaga oczyszczanie przewodu pokarmowego i leczenie wrzodów żołądka, wyrównuje ciśnienie krwi i stabilizuje pracę serca oraz wątroby.

Z kolei cykoria zawarta w tej kawie działa żółciotwórczo, żółciopędnie, moczopędnie, prebiotycznie oraz hipoglikemicznie. Dzięki bogactwu leczniczych substancji pomaga w leczeniu cukrzycy i skutecznie odbudowuje mikroflorę jelitową. Ma też właściwości poprawiające trawienie, odtruwające i regenerujące wątrobę.

Owoc głogu pozytywnie wpływa na poziom ciśnienia i krążenie krwi, wspomaga wydolność organizmu i neutralizuje wolne rodniki zatruwające organizm. Obniża poziom złego cholesterolu, więc jest pomocny w leczeniu miażdżycy.

Melisa to znany sposób na zapobieganie bezsenności i łagodzenie skutków stresu. Ponadto na działanie łagodzące dolegliwości wątrobowe i żołądkowe (zapobiega powstawaniu wrzodów żołądka). Jest polecana przy astmie i anemii, a także osobom z tendencjami do zwyrodnienia siatkówki oka (cukrzykom, osobom starszym i cierpiącym na jaskrę).

2. Kawa Oczyszczająca z karpackim żeń-szeniem

z karpackim żeńszeniem

Korzeń karpackiego żeń-szenia, o działaniu zbliżonym do oryginalnego, azjatyckiego, jest adaptogenem, czyli posiada wyjątkowo pozytywny, tonizujący wpływ na funkcjonowanie organizmu. Podnosi witalność, poprawia funkcjonowanie układu odpornościowego, obniża poziom glukozy we krwi, oczyszcza organizm ze szkodliwych wolnych rodników, ma działanie przeciwnowotworowe, pomaga w redukcji nadwagi i poprawia ogólną przemianę materii. Zwiększa umysłowe i fizyczne możliwości organizmu, przeciwdziała zmęczeniu, reguluje ciśnienie tętnicze krwi, zmniejsza skutki uszkodzeń wątroby przez związki toksyczne, przeciwdziała fizjologicznym zmianom powodowanym przez stres, poprawia pamięć, wzmacnia system nerwowy i reguluje zawartość cholesterolu we krwi.
Najcenniejszą odmianą żeń-szenia są rośliny, posiadające biały korzeń. Zawiera on bowiem najwięcej substancji czynnych, którymi są tzw. ginsenozydy.
Ginsenozydy poprawiają dotlenienie tkanek organizmu, wpływając korzystnie na zdolność organizmu do podejmowania wysiłku zarówno fizycznego jak i intelektualnego. Dodatkowo ginsenozydy stymulują prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego, zwiększając odporność organizmu na zakażenia wirusowe i bakteryjne, a także zwalczają wolne rodniki.
Kawa ta zawiera także ziarno jęczmienia i cykorię, o licznych właściwościach prozdrowotnych – od poprawy funkcjonowania układu trawiennego po neutralizację wolnych rodników i opóźnianie procesu starzenia. Wyjątkowo dobrze sprawdza się u osób prowadzących nieregularny tryb życia, np. często pracujących na nocnych zmianach.

3. Kawa zbożowa „Życiodajna”

z-echinacea

Uzdrawiająca echinacea, cykoria i ziarno jęczmienia są składnikami kawy zbożowej „Życiodajna”. Nie tylko leczy i chroni przed przeziębieniem. Przede wszystkim wzmacnia organizm i chroni przed wieloma innymi chorobami. Zawiera cenne dla organizmu człowieka witaminy: B1, B2, B6, beta karoten, kwas foliowy, potas i wapń wzmacniający kości, żelazo niezbędne dla prawidłowego składu i poziomu krwi, magnez zapobiegający skurczom mięśni i negatywnym skutkom stresu, mangan pozytywnie działający na odporność organizmu, cynk i krzem – niezbędne przy tworzeniu tkanki łącznej, wzmacniające włosy i paznokcie. Selen chroni przed wolnymi rodnikami, działając przeciwrakowo, oraz błonnik, niezbędny do prawidłowego trawienia.
Echinacea (jeżówka) skutecznie wspomaga układ odpornościowy. Ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe oraz przeciwgrzybiczne. Neutralizuje dolegliwości bólowe i gorączkę, działa przeciwzapalnie.
Znakomicie regeneruje wycieńczony chorobą organizm zapobiegając nawrotom chorób. Leczy katar sienny, infekcje ucha, dróg moczowych czy zatok. Badania naukowe potwierdziły, że echinacea stymuluje białka, które niszczą komórki rakowe. Stałe przyjmowanie preparatów z Echinacea zmniejsza ryzyko przeziębienia o około 58% .
Jeszcze więcej zdrowia, energii i smaku w Państwa filiżance.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz