Zbyt słono

Avatar photo
23 lutego 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Za słone potrawy może uratować dodanie kilku plasterków surowego ziemniaka lub kawałek czerstwego białego pieczywa. Przed podaniem trzeba wyjąć te dodatki.

Przesolonej zupie może pomóc dodanie wody lub nie osolonego rosołu oraz świeżo posiekanej pietruszki.

Inny sposób: napełniony ryżem woreczek włóż na kilka minut do zupy i wyjmij przed podaniem.

Sól można też zneutralizować niewielką ilością mleka.

file1266951463



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...