Zbyt słono

23 lutego 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Za słone potrawy może uratować dodanie kilku plasterków surowego ziemniaka lub kawałek czerstwego białego pieczywa. Przed podaniem trzeba wyjąć te dodatki.

Przesolonej zupie może pomóc dodanie wody lub nie osolonego rosołu oraz świeżo posiekanej pietruszki.

Inny sposób: napełniony ryżem woreczek włóż na kilka minut do zupy i wyjmij przed podaniem.

Sól można też zneutralizować niewielką ilością mleka.

file1266951463



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...