Zbyt słono

Avatar photo
23 lutego 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Za słone potrawy może uratować dodanie kilku plasterków surowego ziemniaka lub kawałek czerstwego białego pieczywa. Przed podaniem trzeba wyjąć te dodatki.

Przesolonej zupie może pomóc dodanie wody lub nie osolonego rosołu oraz świeżo posiekanej pietruszki.

Inny sposób: napełniony ryżem woreczek włóż na kilka minut do zupy i wyjmij przed podaniem.

Sól można też zneutralizować niewielką ilością mleka.

file1266951463



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....