Zbyt słono

23 lutego 2010, dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Za słone potrawy może uratować dodanie kilku plasterków surowego ziemniaka lub kawałek czerstwego białego pieczywa. Przed podaniem trzeba wyjąć te dodatki.

Przesolonej zupie może pomóc dodanie wody lub nie osolonego rosołu oraz świeżo posiekanej pietruszki.

Inny sposób: napełniony ryżem woreczek włóż na kilka minut do zupy i wyjmij przed podaniem.

Sól można też zneutralizować niewielką ilością mleka.

file1266951463



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...