Zbyt słono

Avatar photo
23 lutego 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Za słone potrawy może uratować dodanie kilku plasterków surowego ziemniaka lub kawałek czerstwego białego pieczywa. Przed podaniem trzeba wyjąć te dodatki.

Przesolonej zupie może pomóc dodanie wody lub nie osolonego rosołu oraz świeżo posiekanej pietruszki.

Inny sposób: napełniony ryżem woreczek włóż na kilka minut do zupy i wyjmij przed podaniem.

Sól można też zneutralizować niewielką ilością mleka.

file1266951463



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.