Zapiekana owsianka | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zapiekana owsianka

29 lipca 2014, dodał: NaWidelcu
Artykuł zewnętrzny

Uwielbiam owsiankę! Mogłabym jeść ją każdego dnia. Wciąż mam nowe pomysły jak przygotować to, zdawałoby się, nudne śniadanie! A może z owsianką do piekarnika? Czemu nie!

Składniki:

1 brzoskwinia
6 łyżek owsianki
2 łyżki żurawiny suszonej
1 jajko
2 łyżki śmietany
3 łyżki tartych orzechów laskowych
garść borówek
2 łyżeczki przyprawy korzennej

Brzoskwinię kroję w plasterki. Połowę z nich układam na dni miseczki.
W innym pojemniku mieszam suche składniki: płatki owsiane, żurawinę, tarte orzechy i przyprawę. W kolejnym mokre: jajko i śmietanę. Łączę obie miseczki i nakładam do pojemnika z brzoskwiniami. Układam na wierzchu borówki oraz resztę brzoskwini. Piekę 40 minut w 180 st. Wyjmuję i chwilę wystudzam i zajadam.

Więcej przepisów na: gotujzgulgotkiem.blogspot.com



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz