Zalety filtrowania wody

8 lutego 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

W dzisiejszych czasach, kiedy  coraz bardziej zdajemy sobie sprawę z właściwości zdrowotnych wody,  filtrowanie tej z kranu to podstawa. Woda z instalacji wodociągowych jest właściwie uzdatniona i spełnia wymagane normy, lecz mimo to wiele osób nie ma zaufania do jej jakości. Wynika to z zawartego w kranówce chloru, używanego do dezynfekcji, a także z zanieczyszczeń wtórnych, wytrącanych z rur stalowych lub PCW . Noszenie wody ze sklepu to mało ekonomiczne dla naszego portfela  rozwiązanie i wątpliwa wygoda.

Dlatego setki tysięcy osób doceniły już posiadanie dzbanka filtrującego, który w szybki,  potwierdzony  laboratoryjnie sposób da nam wodę idealną do zaspokajania pragnienia, parzenia kawy i herbaty  czy gotowania smacznych potraw. Co ważne po wodzie filtrowanej nigdy nie zbiera się kamień w czajniku, żelazku, nawilżaczu powietrza i innych urządzeniach mających element grzejny i styczność z wodą .

Powody, dla których dzbanek filtrujący powinien znaleźć się w Twoim domu:

1.    Jest poręczny i prosty w użyciu.
2.    Różnorodność kolorów i modeli pozwoli na  wkomponowanie się dzbanka w każde kuchenne wnętrze.
3.    Woda przefiltrowana w dzbanku ma wyraźnie lepszy smak, nie czuć chloru, jak w wodzie bezpośrednio z kranu
4.    Dzięki takiej wodzie lepiej smakuje herbata, kawa, zupy i inne potrawy, jest idealny do zdrowych potraw i posiłków dla dzieci.
5.    Przy systematycznej wymianie wkładu masz gwarancję, że nie osadzi Ci się kamień w czajniku.
6.    Dzbanek jest ekonomiczny , tylko pomyśl ile musiałbyś/abyś wydać miesięcznie pieniędzy na wodę butelkowaną, a koszt jednego wkładu (potrafiącego przefiltrować 100-150 l wody)   jest zdecydowanie mniejszy ( np. wkład DAFI 13,00zł.)
7.    Możesz przyczynić się do ratowania naszej planety, dzięki ograniczeniu ilości produkowanych śmieci w postaci wyrzucanych butelek z plastiku.
Filtrowanie wody jest więc bardzo przydatną rzeczą dla naszego zdrowia oraz samego komfortu.