Yellow Peel
Peeling pobudzający zawiera : kwas retinolowy, kwas azelainowy, kwas fitowy i kwas kojowy, askorbyl palmitynowy, bisabolol (wyciąg z rumianku) .
Kiedy poddać się peelingowi Yellow Peel?
Najczęstszym wskazaniem do peelingu Yellow Peel są: blizny po trądziku, zaburzenia łojotokowe skóry, drobne zmarszczki i zmiany posłoneczne, wiotkość skóry, przebarwienia na twarzy, dłoniach i dekolcie.
YELLOW PEEL – jeden z najpopularniejszych w dermatologii i medycynie estetycznej z serii peelingów chemicznych. Jest najmniej inwazyjnym peelingiem medycznym istniejącym na rynku. Jest to zabieg, który przynosi bardzo duże korzyści a jego dodatkową zaletą jest znikoma uciążliwość dla pacjenta. Efekt złuszczania jest niewielki a wygląd skóry bezpośrednio po zabiegu nie stanowi ograniczenia dla osób aktywnych zawodowo. Po peelingu występuje lekki obrzęk skóry i jej zaczerwienienie – są to normalne reakcje, a ich występowanie gwarantuje osiągnięcie pożądanego rezultatu. Działanie peelingu Yellow Peel polega na usuwaniu warstwy naskórka na różnych poziomach. W pierwszej fazie zabiegu kwas glikolowy i salicylowy działają złuszczająco. W drugiej fazie kwas retinowy i witamina C stymulują produkcję kolagenu, elastyny i glikozamin. Dzięki działaniu trzech innych składników: kwasu fitowego, kojowego i azelainowego Yello Peel usuwa istniejące przebarwienia i zapobiega powstawaniu nowych. Zabieg Yellow Peel może być wykonany powierzchownie, średnigłęboko, głęboko – zależne jest to od potrzeb skóry.
Wskazaniami do Yellow Peel są:
– odmładzanie skóry,
– zmniejszenie uszkodzeń wywołanych promieniowaniem UV,
– usuwanie przebarwień,
– usuwanie blizn pozapalnych,
– wiotkość skóry twarzy i szyi,
– przebarwienia na twarzy, dłoniach i dekolcie,
– drobne zmarszczki
– profilaktyka przeciwstarzeniowa.
Peeling może być powtarzany co 30 dni aż do momentu uzyskania pożądanego efektu. Po peelingu ważne jest intensywne nawilżanie i ochrona skóry. Od drugiego do dziesiątego dnia po zabiegu skórę należy myć wyłącznie mydłem o neutralnym pH i nakładać wazelinę.