Wysokogatunkowy ocet jabłkowy Ojca Mateusza

Avatar photo
2 czerwca 2016,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ocet1

Odległa receptura, skrzętnie zachowana przed działaniem czasu i kolei losu, pozwoliła na stworzenie pełnowartościowego octu jabłkowego o naturalnym aromacie i wyjątkowym smaku. Ten prawdziwie polski i regionalny produkt zyskał sobie sympatię, dzięki swoim walorom smakowym i właściwościom. Mieszanka soczystych jabłek, miodu i ziół dojrzewa w dębowych beczkach przez wiele miesięcy zyskując na jakości cenionej przez koneserów.

Ocet jabłkowy przypomina czasy, w których zmysły reagowały pozytywnie na to, co dawała natura. Zaspokaja on potrzebę rzeczy prostych i niezafałszowanych. W ostatnich latach stał się cennych elementem diet wielu gwiazd Hollywood, a także modelek światowej sławy.

Aromat i smak octu jabłkowego kojarzy się z pachnącymi ziołami i sękatymi jabłoniami. Przypomina swojskie, czyste, prawdziwe smaki.

Medycyna ludowa Vermontu

Vermont jest niewielkim stanem w USA przy granicy z Kanadą. Ta surowa, samotna i górska wioska jest uznawana za ojczyznę medycyny ludowej. Ludzie, zależni całkowicie od natury, obserwując zachowania zwierząt, widzieli, jakie rośliny i zioła preferowały w określonych dolegliwościach. Pierwszą apteką była dla nich natura.

Ocet jabłkowy to najważniejszy element ludowej medycyny Vermontu, zbioru tradycyjnych receptur, które bazują na trzech filarach: czystość, zrównoważenie, regularność.

Najważniejsza jest jakość

Faktem jest, że najlepsze octy jabłkowe są poddawane procesowi fermentacji w drewnianych beczkach, w których dojrzewają przez wiele miesięcy. Wyłącznie wtedy można osiągnąć idealny smak i uzyskać wszystkie pożądane właściwości.
Ocet jabłkowy posiada te same kluczowe składniki odżywcze, co produkt, z którego został wytworzony, jednak podczas procesu fermentacji pozyskuje dodatkowe składniki odżywcze, np. enzymy i aminokwasy.
Wiele osób uważa, że to właśnie naturalny proces fermentacji i produkcji odpowiada za różnorodne zdrowotne właściwości octu jabłkowego.
Octy jabłkowe o wyjątkowej jakości odznaczają się wyszukanym smakiem.



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.