Znamy już wyniki VIII Festiwal Kuchni Greckiej oraz V Polski Festiwal Carvingu.
Wyniki VIII Festiwalu Kuchni Greckiej:
I miejsce zdobył Paweł Kubera Hotel Zieliński – Szczecinek
II miejsce: Sylwia Bukała NCS Stadion Narodowy Sodexo Polska – Warszawa
III miejsce: Michał Kuduk Hotel Grand Sal – Wieliczka
Paweł Kubera oprócz wielu atrakcyjnych nagród otrzymał tygodniowy wyjazd dla dwóch osób do Grecji ufundowany przez Hellas Travel , nominację do półfinału Kulinarnego Pucharu Polski oraz wspaniały sprzęt od firmy Kenwood. Grecki Chef’s Club reprezentowany przez pana Miltosa Karoubasa oficjalnie zaprosił Laureata na Kongres WACX 2014 do Nowregii, by tam wraz panem Teo Vafidis godnie reprezentował Polskę.
Sylwia Bukała za zajęcie II miejsca została wyróżniona przez Firmę Convoterm i zaproszona do ich siedziby w Niemczech na profesjonalne szkolenie.
Wyniki V Polskiego Festiwalu Carvingu:
I miejsce: Grzegorz Gniech
II miejsce: Piotr Wasik
III miejsce: Paweł Sztanderski
Inauguracji otwarcia VIII Festiwalu Kuchni Greckiej dokonała Ambasador Grecji w Polsce Pani Tasia Athanasiu , Ambasador Republiki Cypryjskiej w Polsce Pan Andreas Zenonos oraz Prezes MT Targi pani Urszula Potęga. Swoją obecnością oraz kunsztem zaszczycili nas przedstawiciele Fundacji Klubu Szefów Kuchni Polski, którzy wraz z Chef’s Club Grecji, którzy zasiedli w Jury konkursowym.
Oprócz konkursu profesjonalnych kucharzy mieliśmy okazję podziwiać ukryte talenty Blogerów podczas II Konkursu Kulinarnego dla Amatorów pod marką firmy Kenwood: Pavel Kostadinov, Michał Staszczyk, a także reprezentantka Pań – Grażyna Suchodolska. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Podczas Uroczystej Gali w Hotelu Trylogia pani Beata Mularska z Diversey Polska otrzymała tytuł Honorowego Członka Chef’s Club Grecji za wieloletnią owocną współpracę przy organizacji Festiwali Kuchni Greckiej.
Wszystkim Partnerom oraz Gościom serdecznie dziękujemy za udział i zapraszamy do współpracy za rok na IX edycję.